18 липня 2019
Спеціалісти Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області у І півріччі 2019 року здійснили 256 заходів державного нагляду (контролю) на об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування, в лікувально-профілактичних закладах, дошкільної освіти та інших.
За результатами перевірок складено 142 протоколи та приписи про порушення законодавства у сфері безпечності і окремих показників якості харчових продуктів.
До операторів ринку за виявлені порушення застосовані штрафні санкції на суму майже 250,0 тис. грн.
Найчастіше оператори ринку порушували гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів.
На агропродовольчих ринках м. Запоріжжя завідуючими державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи виявлено майже 2,0 тис. випадків небезпечного м’яса та відповідно не допущено до реалізації більш ніж 3,7 тонн. іншої харчової продукції, з яких в 117 випадках виявлено перевищення допустимого рівня нітратів в рослинній продукції.