13 серпня 2019
У першому півріччі поточного року Головним управлінням Дердпродспоживслужби в Запорізькій області проведено 730 заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини.
За результатами перевірок винесено 377 письмових приписів щодо усунення порушень у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, до суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції на суму понад 770,2 тис.грн.
Крім того, у зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини, винесено 26 розпоряджень – щодо тимчасового припинення виробництва та обігу харчових продуктів.
Найчастішими порушеннями, які виявлені в ході проведення заходів державного нагляду були:
потужності працювали без експлуатаційних дозволів; утримувалися в брудному стані; дезінфікуючі засоби не використовувалися; на потужності допускався персонал без медичного огляду; харчові продукти не захищені від будь-якого забруднення на стадіях обігу; порушувався температурний режим, необхідний для виробництва (зберігання) харчових продуктів; відсутні документи на походження товару; не проводилася боротьба із шкідниками і гризунами та інші.