29 серпня 2019
28.08.2019 року фахівці Приморського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели зустріч з медичними працівниками та робітниками харчоблоків навчально-виховних закладів Приморського району.
Тематика обговорення включала такі актуальні питання як: профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь (в т.ч. ботулізму); вимоги санітарного законодавства при організації харчування дітей в загальноосвітніх школах та дитячих дошкільних закладах; загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»; вимоги щодо гігієни персоналу, проходження медичних оглядів та гігієнічного навчання.
Також учасники зустрічі обсудили питання щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP- Hazard Analysis Critical Control Points).
Фахівці Держпродспоживслужби відповіли на численні запитання учасників заходу та вручили їм пам’ятки з відповідними рекомендаціями.