• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

06 вересня 2019

Урядом затверджено Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності із зберігання зерна та продуктів його переробки

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій областіПостановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 787 затверджено Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності із зберігання зерна та продуктів його переробки і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Згідно Постанови, до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності із зберігання зерна та продуктів його переробки, належать:

вид господарської діяльності;

строк провадження господарської діяльності із зберігання зерна та продуктів його переробки;

види порушень вимог законодавства про зерно та ринок зерна, виявлених за результатами заходів державного нагляду (контролю), здійснених протягом останніх п’яти років, що передують плановому періоду;

кількість порушень вимог законодавства про зерно та ринок зерна, виявлених за результатами заходів державного нагляду (контролю), здійснених протягом останніх п’яти років, що передують плановому періоду;

кількість позапланових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства про зерно та ринок зерна, здійснених щодо суб’єкта господарювання протягом останніх п’яти років, що передують плановому періоду, з підстав, передбачених абзацами третімп’ятимсьомимдев’ятим частини першої статті 6 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”.

 Ризики настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності із зберігання зерна і продуктів його переробки  та перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику,  визначено в додатках  до Постанови.

Планові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства із зберігання зерна та продуктів його переробки здійснюються Держпродспоживслужбою з такою періодичністю:

з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки;

із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;

з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п’ять років.

 

Ознайомитись із текстом документу можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/787-2019-п.


ВІДЕОСЮЖЕТИ