09 вересня 2019
Фахівці Бердянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби взяли участь в роботі тимчасової робочої групи з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року.
Під час обстежень було виявлено ряд порушень вимог Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення від 24.02.1994 року №4004-ХІІ; Закону України «Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року №771; ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчального процесу» та «Санітарного регламенту для дошкільний навчальних закладів», затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016 р. № 234.
За матеріалами обслідувань, з метою запобігання харчових отруєнь, інфекційних захворювань та факторів, що можуть негативно вплинути на здоров’я дітей, керівникам загальноосвітніх закладів надані довідки з пропозиціями опрацювати виявлені порушення вимог чинного законодавства та вжити необхідні заходи по їх усуненню.