01 жовтня 2019
Що таке гострі кишкові інфекційні захворювання і харчові отруєння та як від них вберегтись? Нові правила маркування продуктів: що має бути на етикетці?
Саме ці теми стали основними під час проведення фахівцями Приазовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області профілактичних заходів в навчально-виховних закладах району.
Під час зустрічей з учнями шкіл були проведені бесіди та майстер-класи. Зокрема, школярі отримали поради щодо профілактики харчових отруєнь та на практиці розглянули яка обов’язкова інформація є і повинна бути на харчових продуктах.
Для кращого засвоєння матеріалу, для учнів молодших, середніх та старших класів фахівцями Держпродспоживслужби спільно з директорами шкіл були відпрацьовані тексти диктантів щодо профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь. В залежності від шкільного віку, були зроблені різні варіанти текстів – від загальних термінів і назв, до симптоматики та запобігання захворювань.
Усього взяли участь у написанні диктантів понад тисяча учнів Приазовського району.
Фахівці Держпродспоживслужби впевненні, що профілактика у такому форматі вбереже школярів від харчових отруєнь.