• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

14 листопада 2019

Запорізьким освітянам доручено посилити контроль за якісним та безпечним харчуванням дітей

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

У Запорізькій облдержадміністрації відбулося засідання колегії Департаменту освіти і науки, під час якого освітяни обговорили питання створення належних умов для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти області.

У заході взяла участь начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Власова, яка проінформувала присутніх про результати здійснення заходів державного нагляду (контролю) з питань організації безпечного харчування в закладах освіти.

У своєму виступі вона зосередила увагу на гігієнічні вимоги при організації харчування дітей в дитячих колективах; необхідність посилення контролю за створенням належних умов харчування дітей; проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів, харчових продуктів від постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти щодо безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації.

За підсумками обговорення ухвалено рішення щодо реалізації низки заходів для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти області. 

Зокрема, керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, директори закладів обласного підпорядкування мають забезпечити неухильне дотримання вимог нормативно-правових документів щодо організації харчування у закладах  освіти.

З метою запобігання спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь доручено провести наради, семінари та тренінги з питань організації харчування дітей, а також навчання персоналу, який задіяний в організації харчування у закладах освіти.

При складанні тендерної документації для закупівлі харчових продуктів та надання послуг з харчування дітей необхідно забезпечити розробку єдиних вимог з урахуванням обов’язкової наявності експлуатаційного дозволу або державної реєстрації потужності виробництва та/або обігу харчових продуктів у постачальників.

Також було прийнято рішення приділити увагу запровадженню у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). 


ВІДЕОСЮЖЕТИ