15 листопада 2019
Експерти завершують роботу над проектом законодавчих змін, які сприятимуть викоріненню такого ганебного явища в Україні, як фальсифікація харчових продуктів.
Про це повідомив Генеральний директор Директорату безпечності харчової продукції Микола Мороз 14 листопада 2019 року на прес-конференції з нагоди презентації проєкту «СТОП Фальсифікат».
За його словами, зараз робоча група завершує напрацювання проекту змін до базового Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (№ 771), у якому основна увага буде зосередження на посилення контролю за усім ланцюгом виробництва харчової продукції.
«Робота над цими змінами на фінальному етапі. Значна увага зосереджена на термінології. Зокрема, вперше у закон буде введено поняття «фальсифікований продукт», - наголосив Микола Мороз.
Також, зауважив Генеральний директор Директорату, законопроект передбачає встановлення вимог до простежуваності продукції, та уточнення деяких функцій компетентного органу в сфері безпечності харчових продуктів.
Також читайте: В Україні стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»