22 листопада 2019
Впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках) у навчально-виховних закладах освіти обговорили спеціалісти Приазовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області з освітянами району.
В.о. начальника районного управління Держпродспоживслужби Оксана Коноваленко в своєму виступі зазначила, що впровадження Системи в навчальних закладах - це вагомий інструмент для контролю безпеки харчування дітей над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Зокрема вона звернула увагу на вимоги до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, а також заходи щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок; процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь; здоров’я та гігієну персоналу; постійний контроль на всіх етапах придбання, зберігання, підготовки і реалізації продукції та інші процеси.
Керівникам закладів були надані відповіді на численні запитання та підготовлені роз’яснювальні матеріали на електронних носіях для подальшого використання в роботі.