• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

13 березня 2020

Фахівці Держпродспоживслужби та запорізькі аграрії обговорили актуальні питання фітосанітарного контролю

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Під головуванням першого заступника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Ольги Сівової відбувся семінар для керівників сільськогосподарських товаровиробників  регіону щодо актуальних питань у сфері карантину та захисту рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин.

Про проведення процедури офіційного встановлення та/або підтримання статусу виробничих ділянок від регульованих шкідливих організмів та деякі фітосанітарні вимоги країн імпортерів проінформував присутніх начальник управління фітосанітарної безпеки Віктор Шиб.

Учасники семінару  детально обговорили прогноз розвитку шкідливих організмів основних сільськогосподарських культур в ранньовесняний період. Зокрема, було зосереджено увагу присутніх на оптимальні строки проведення операцій з догляду за посівами озимих у зв’язку з цьогорічними кліматичними умовами.

Також фахівці Держпродспоживслужби роз’яснили питання безпечного застосування засобів захисту рослин, паспортизації складів, видачі допусків на право роботи з пестицидами і агрохімікатами, вимоги до насінництва та садивного матеріалу.

Окремо акцентувалася увага на забезпеченні системи безпечності харчових продуктів у первинних сільськогосподарських товаровиробників.

Крім того, фітосанітарні інспектори зупинилися на прикладах порушень норм законодавства, які виявлялися в ході проведення заходів державного контролю у суб’єктів господарювання.

Сільгосптоваровиробники отримали змістовні відповіді на свої питання та висловили зацікавленість у проведенні таких заходів в подальшому.


ВІДЕОСЮЖЕТИ