• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

02 червня 2020

На Запоріжжі обговорили вимоги до підготовки та проведення туристично-курортного сезону

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

У Кирилівці, під керівництвом першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Івана Федорова, відбулась виїзна нарада з питань підготовки та проведення туристично-курортного сезону 2020 року.

У заході взяли участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби Світлана Власова, керівники територій, державних підприємств, голови райдержадміністрацій, представники закладів відпочинку приморських територій.

Зокрема Іван Федоров зазначив, що для людей відпочинок має бути безпечним, і тому головними умовами для відкриття оздоровчих закладів є проведення необхідних профілактичних, протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів.

Представники відповідних структур проінформували присутніх про необхідність впровадження заходів щодо підготовки закладів  до початку роботи та вимоги в період їх функціонування.

В свою чергу, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Власова зосередила увагу на дотриманні суб’єктами господарювання вимог Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів, протиепідемічних заходів, передбачених постановами Головного державного санітарного лікаря України, рішень засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Доповідач, зокрема зазначила, що готовність закладу до функціонування в літній період підтверджується актом приймання оздоровчого закладу для дорослих за формою 316/0 та надала покрокову інструкцію керівникам закладів відпочинку щодо їх дій.

Крім того, Світлана Власова звернула увагу на недопущення на узбережжі Азовського моря «стихійної торгівлі» харчовими продуктами, що призводить до виникнення і розповсюдження інфекційних хвороб.

Держпродспоживслужбою також були внесені пропозиції щодо проведення органами влади та місцевого самоврядування переобліку закладів оздоровлення та відпочинку, забезпечення їх питною водою гарантованої якості, вирішення питання відносно збору та видалення стічних стоків, побутового сміття, харчових відходів.

Учасники наради надали свої рекомендації по кожному напряму та прийшли до висновку, що для проведення належної літньої оздоровчої кампанії та з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 повинен бути чіткий алгоритм дій для усіх структур.


ВІДЕОСЮЖЕТИ