• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

25 січня 2021

Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівського району провели навчання для керівників шкіл щодо вимог нового Санітарного регламенту

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели онлайн семінар-нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти та представниками відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської об’єднаної територіальної громади на тему: «Сучасні аспекти нового законодавства в закладах освіти».

Фахівці  відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства детально роз’яснили вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та Наказу Міністерства розвитку
економіки, торгівлі та сільського господарства України № 2532 від 03.12.2020 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти», які набрали чинності з 01.01.2021 року. Зокрема, були роз’яснені вимоги регламенту стосовно гігієнічних вимог: облаштування території, будівель та приміщень закладу, водопостачання, водовідведення та опалення, медичного обслуговування, освітнього процесу, роботи з технічними засобами навчання, тощо. Також до відома керівників загальноосвітніх шкіл довели вимоги щодо організації харчування та забезпечення харчовими продуктами, які використовуються в закладах освіти.

Спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини було акцентовано увагу на впровадженні програм-передумов та застосуванні принципів системи НАССР у закладах освіти відповідно до «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти», затверджених Наказом № 2347 від 17.11.2020 року.

В.о. начальника Чернігівського районного управління наголосив на важливості застосування методичних рекомендацій під час здійснення закупівель харчових продуктів у закладах освіти. Також зосередив увагу присутніх на дотриманні протиепідемічних заходів на період карантину, у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).


ВІДЕОСЮЖЕТИ