• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

06 травня 2021

Протягом квітня фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області перевірили майже 6,0 тис об’єктів щодо дотримання карантинних заходів

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

У зв’язку із запровадженням на території області  «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України   від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області   посилено контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів, спрямованих на  запобігання виникнення і поширення, локалізацію  спалахів коронавірусної хвороби.

Так, протягом квітня 2021 року фахівцями Держпродспоживслужби області, в тому числі у складі   мобільних груп, спільно з представниками органів місцевої влади  та Національної поліції, проведено 5759 перевірок.

Порушення протиепідемічних вимог, встановлених  постановами Кабінету Міністрів України і Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 виявлені  на 941 об’єкті (16,3 % від перевірених).

Зокрема було перевірено:

- 1675 об'єктів  торгівлі продовольчими товарами, порушення встановлені на 469 (28 % від перевірених);

- 150 агропродовольчих ринків, порушення встановлені на  57 (47,5 %);

- 2818 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 195 (6,9%)  встановлені порушення;

-426 закладів громадського харчування, порушення встановлені  на 66 (15,5%) об’єктах;

- 86 закладів освіти, порушення встановлені на 22 (25,6%);

- 196 перукарень та салонів краси,  в 28 (14,3%) встановлені порушення;

- 408 - інших об’єктів нагляду (громадський транспорт, автотранспортні підприємства,  аптеки, ательє, офісні приміщення тощо),  на 104 (25,5%)   встановлені порушення.

Серед основних порушень, які були встановлені в ході моніторингових обстежень:

- відсутність інформації про проведення температурного скринінгу працівників;

- використання несертифікованих засобів (або засобами невідомого походження) для вологого прибирання та дезінфекції;

- відсутність маркування та недотримання соціальної дистанції;

- не проводиться дезінфекційна обробка ручок корзинок та візків для покупок;

- в пасажирському транспорті не забезпечена можливість дотримання відстані між водієм та пасажирами не менше 1 метра або наявність фізичних бар'єрів, не проводиться вологе прибирання та  дезінфекційна обробка контактних поверхонь;

- недотримання  обмежувальних заходів і заборон, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки та інші.

До порушників застосовані заходи згідно чинного законодавства, зокрема надано 941  припис (пропозицію) щодо  усунення та недопущення в подальшому порушень карантинних вимог, працівниками Держпродспоживслужби та Національної поліції складено 620 протоколів про адміністративні правопорушення.  

Загалом, з початку року  спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проведено 10,8 тис. перевірок, в ході яких встановлено порушення на 2,4 тис. об'єктах (22 %).

В ході моніторингових обстежень фахівці Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, працівниками та відвідувачами об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог з метою   запобігання  захворювання на СOVID-19.

 

 


ВІДЕОСЮЖЕТИ