• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

12 травня 2021

Фахівці Мелітопольського районного управління Держпродспоживслужби провели зустрічі з організаторами харчування дітей

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Фахівці Мелітопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели зустрічі з  операторами ринку, які здійснюють діяльність  з постачання харчових продуктів та послуг з організації харчування для закладів середньої освіти щодо розроблення та впровадження постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках.

   Спікери зосередили свою увагу на  таких актуальних питаннях як :

- Правила приймання та контролю продукції від постачальників, дотримання температурних режимів під час транспортування чутливих до температури харчових продуктів, проведення вимірювання та перевірка показників вимірювання, які зазначено постачальником;

- Наявність супровідної документації на харчові продукти, які надходять до закладу;

- Забезпечення навчання персоналу, який приймає харчові продукти;

- Вимоги до гігієни персоналу. Організація прання спецодягу Створення необхідних умов (навчання, відповідальність працівників, наявність належних практик) для розуміння працівниками їх відповідальності. Дотримання високого рівня гігієни кожної особи, яка працює в зоні поводження із харчовими продуктами;

- Аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

У ході зустрічей суб’єкти господарювання мали змогу отримати від фахівців Держпродспоживслужби кваліфіковані відповіді на свої запитання стосовно розглянутих питань.


ВІДЕОСЮЖЕТИ