12 травня 2021
Фахівці Мелітопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели зустрічі з операторами ринку, які здійснюють діяльність з постачання харчових продуктів та послуг з організації харчування для закладів середньої освіти щодо розроблення та впровадження постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках.
Спікери зосередили свою увагу на таких актуальних питаннях як :
- Правила приймання та контролю продукції від постачальників, дотримання температурних режимів під час транспортування чутливих до температури харчових продуктів, проведення вимірювання та перевірка показників вимірювання, які зазначено постачальником;
- Наявність супровідної документації на харчові продукти, які надходять до закладу;
- Забезпечення навчання персоналу, який приймає харчові продукти;
- Вимоги до гігієни персоналу. Організація прання спецодягу Створення необхідних умов (навчання, відповідальність працівників, наявність належних практик) для розуміння працівниками їх відповідальності. Дотримання високого рівня гігієни кожної особи, яка працює в зоні поводження із харчовими продуктами;
- Аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
У ході зустрічей суб’єкти господарювання мали змогу отримати від фахівців Держпродспоживслужби кваліфіковані відповіді на свої запитання стосовно розглянутих питань.