• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

26 серпня 2021

Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь в обласній серпневій конференції педагогічних працівників

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, а саме в.о. заступника начальника Головного управління Сергій Онищенко та  начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Власова  взяли участь в обласній серпневій конференції педагогічних працівників, яка відбулася сьогодні під головуванням голови облдержадміністрації Олександра Старуха.

Під час заходу понад півтисячі учасників  разом із фахівцями Держпродспоживслужби розглянули питання щодо реформування системи шкільного харчування, підготовки харчоблоків закладів освіти до нового навчального року та організації контролю за дотриманням вимог чинного законодавства стосовно безпечного та якісного харчування дітей.

В своїй доповіді Світлана Власова зосередила увагу на результатах контролю за безпечним та  якісним харчуванням в закладах освіти за минулий навчальний рік.   Вона зазначила, що для області, за досвідом минулого навчального року, залишаються проблемними питання якості питної води за санітарно-хімічними показниками, майже 40% досліджених проб з перевищенням нормативних показників.  В 27% обіди не відповідали нормативним показникам по калорійності. Мало місце бактеріологічне забруднення готових страв та інше.

Доповідач Держпродспоживслужби зазначила, що з початку серпня спеціалістів  Держпродспоживслужби в Запорізькій області залучено до комісійних обстежень щодо готовності до нового навчального року у 1132 закладах освіти.  Наразі відмічається позитивна динаміка щодо поліпшення санітарно-технічного стану закладів освіти області. Проведені капітальні ремонти дахів, фасадів, гральних та фізкультурних майданчиків, замінені вікна, ремонти систем опалення, заміна водопровідних та каналізаційних мереж, придбанні меблі. Тривають роботи у рамках Програми «Велике будівництво», яка ініційована Президентом України. Але на жаль, матеріально - технічний стан деяких закладів залишається незадовільним та не відповідає нормам сьогодення.

Впровадження нових норм харчування можливе тільки за умови покращення санітарно – технічного стану харчоблоків, заміни морально застарілого технологічного та холодильного обладнання, навчання персоналу, впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система НАССР) – резюмувала начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Власова. 


ВІДЕОСЮЖЕТИ