• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

07 лютого 2022

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області майже на кожному другому перевіреному об’єкті встановили порушення карантинних вимог

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області  за останній тиждень перевірили 467 об’єктів за дотриманням  вимог санітарного законодавства та  здійснення протиепідемічних заходів на період карантину.

Порушення карантинних  вимог, встановлених  постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України, виявлено   на 213 об’єктах  (45,6% від перевірених).

Зокрема було  перевірено:

-231 об’єкт  торгівлі продовольчими товарами, порушення встановлені на 99 об'єктах (43 % від перевірених);

-139 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 59 (42,5%)  встановлені порушення;

-16 закладів громадського харчування, порушення встановлені  на 11 об’єктах (69%);

-12 агропродовольчих ринків, порушення встановлені на 7 (58 %);

-30 закладів освіти, порушення зафіксовані у 12 (40%) закладах;

-39 інших об’єктів нагляду, на 25  (64%)   встановлені порушення.

На більшості об’єктів фіксувалися типові порушення: недотримання «маскового режиму» та соціальної дистанції; недотримання дезінфекційного режиму; відсутність умов для дотримання особистої гігієни; відсутність інформації  про проведення температурного скринінгу працівників та інші.

До порушників застосовані заходи реагування згідно чинного законодавства, зокрема надано 213 приписів (пропозицій) щодо усунення та недопущення в подальшому порушень карантинних вимог. За порушення протиепідемічних вимог працівниками Головного управління  Держпродспоживслужби складено 102 протоколи про адміністративні правопорушення, з них за ст. 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення – 61 протокол, за ст. 42 КУпАП – 41 протокол.

За результатами проведеної роботи до органів місцевого самоврядування надіслано 23 інформаційні повідомлення, до Національної поліції - 6 для відповідного реагування.

В ході моніторингових обстежень з суб’єктами господарювання, працівниками та відвідувачами об’єктів проведені профілактичні бесіди щодо дотримання карантинних обмежень.

 


ВІДЕОСЮЖЕТИ