• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

28 червня 2023

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області обговорили результати державного ветеринарно-санітарного контролю за якістю та безпекою харчової продукції, яка реалізується на агропродовольчих ринках

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Владислава Катченка відбулася нарада з завідуючими лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи та фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, під час якої детально проаналізовано результати державного ветеринарно-санітарного  контролю  за  якістю  та  безпекою харчової продукції, яка реалізується на агропродовольчих ринках.

Зокрема, учасники наради обговорили стан виконання заходів лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчих ринків щодо заборони реалізації на ринках риби та морепродуктів, отриманих із Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської областей.

Також було проведено аналіз умов реалізації на ринках рибної продукції, отриманої з інших областей, наявності документів від виробника відповідно до вимог чинного законодавства.

Окрім того, учасники  розглянули  результати державного ветеринарно-санітарного контролю на ринках за реалізацією продукції тваринного походження, зокрема домашнього виробництва.

За результатами наради завідуючим лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчих ринків надані вкотре під персональну відповідальність  доручення щодо посилення державного контролю  за  якістю  та  безпекою харчової продукції відповідно до ветеринарно-санітарних правил.

Також було наголошено на активізації роботи щодо недопущення реалізації риби в місцях стихійної торгівлі.

Шановні громадяни!

У результаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби в постраждалих регіонах, переробка та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання.

Рекомендуємо у найближчий час утриматися від придбання та вживання у їжу свіжовиловленої риби, вʼяленої або сушеної. 

Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас.

Бережіть здоров’я своє та своїх близьких!

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ