• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

12 березня 2024

Щодо здійснення перевірок комунальних закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя з питань підготовки до переходу у змішаний режим проведення освітнього процесу

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області взяли участь у комісійних перевірках щодо готовності закладів загальної середньої освіти до виходу у змішаний режим проведення освітнього процесу в умовах воєнного стану, дотримання вимог санітарного законодавства та безпечних умов перебування в закладах освіти.

До складу комісій також ввійшли представники територіальних відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, Управління Державної служби якості освіти Запорізької області, Державної служби надзвичайних ситуацій, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції та відокремленого підрозділу “Запорізький відділ ДУ “Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

У ході роботи комісій спеціалісти Держпродспоживслужби, зокрема перевіряли дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 № 2205 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1111-20#Text).

Особлива увага була приділена організації навчально-виховного процесу в закладах освіти в умовах воєнного стану, створенню безпечного освітнього середовища, забезпеченню здобувачів освіти якісним питним водопостачанням, облаштуванню навчальних кабінетів, освітленості, мікроклімату, проходження персоналом медичних оглядів, тощо.

Окрім того, з керівниками, відповідальними особами за організацію харчування, медичними працівниками проводились тематичні бесіди щодо сучасних підходів до організації шкільного харчування, формування культури здорового харчування, впровадження у закладах освіти нових стандартів харчування; контролю в критичних точках, впровадження системи НАССР.

Також спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби Запорізької області проведена розˈяснювальна робота з питань профілактики інфекційних/неінфекційних захворювань, харчових отруєнь, кишкових захворювань, виконання протиепідемічних заходів.
Всього оглянуто 53 заклади освіти. За результатами роботи комісій складені акти прийому готовності до виходу у змішаний режим навчального процесу, в яких керівникам надані пропозиції щодо усунення недоліків у сфері санітарного та епідемічного благополуччя та безпечності впливу на учасників освітнього процесу факторів середовища життєдіяльності.

За більш детальною консультацією ви можете звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, тел. (061)239-73-21.

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ