• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

30 липня 2019

Держпродспоживслужбою Запорізької області у сфері  санітарного законодавства проведено 275 перевірок державного нагляду

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій областіЗа 6 місяців поточного року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області  забезпечено проведення – 275 перевірок державного нагляду (контролю),  з них - 87 планових та 188 позапланових. За результатами заходів надано 86 приписів щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

З метою контролю за показниками безпечності та якості питної води, в рамках бюджетної програми, за мікробіологічними показниками досліджено 307 зразків питної води, зареєстровано 3 відхилення від гігієнічних нормативів (0,97%). За санітарно-хімічними показниками досліджений 291 зразок питної води, зареєстроване 51 відхилення (17,5%).

З об’єктів децентралізованого водопостачання досліджено за бактеріологічними показниками 18 зразків питної води, у 2 зразках зареєстровані відхилення (11,1%); за санітарно-хімічними показниками досліджено 14 зразків, зареєстровано 7 відхилень (50%), у тому числі в 2 пробах виявлені підвищені концентрації нітратів.

Організований лабораторний контроль якості води річки Дніпро в організованих місцях відпочинку та водокористування в межах міст Запоріжжя та Енергодара,  в акваторіях морських пляжів міст Бердянська, Приморська, Приазовської та Кирилівської оздоровчих зон, а також якості і безпечності питної води  та грунту (піску).

За мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками досліджено 87 зразків річкової та морської води, відхилення за бактеріологічними показниками зареєстровано  в  досліджених зразках води пляжів м. Запоріжжя – 3 (3,4%), за санітарно-хімічними показниками – 18 (20,6%) (пляжі м. Запоріжжя та м. Приморська).

Досліджено 166 зразків грунту (піску) за паразитологічними показниками, відхилень не встановлено.

З метою попередження виникнення гострих кишкових  захворювань, в ході проведення державного нагляду (контролю) проведено дослідження 252 зразків харчових продуктів (готових страв), з них 7 зразків не відповідали гігієнічним вимогам за бактеріологічними показниками (2,8%).

Контроль за санітарним станом харчоблоків на підконтрольних об’єктах  здійснювався за допомогою змивів з навколишнього середовища – відібрано 3644 змивів, з них 79 позитивних (2,17%).

Прийнята участь в 586 комісійних перевірок об’єктів нагляду, з них виявлені порушення на 171 перевіреному об’єкті (29,2%), в основному це питання підготовки до літньої оздоровчої кампанії 2019 (роботи пришкільних та мовних таборів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, закладів відпочинку для дорослих, пляжів, тощо).


ВІДЕОСЮЖЕТИ