• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

16 серпня 2019

Влада і громадськість Запоріжжя обговорили питання щодо проведення бізнес-форуму з НАССР

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна відбулася нарада з питань підготовки до проведення бізнес-форуму щодо впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках  - НACCP (Hazard Analysis Critical Control Points).

У заході взяли участь заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Сергій Дегтяренко, голова Асоціації з інтеграції НАССР Владислав Веремеєнко, представники профільних департаментів облдержадміністрації, місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області», Бізнес-союзу «Порада», Асоціації фермерів Запорізької області та приватних землевласників Запорізької області, Запорізької обласної організації Аграрного союзу України, Ради жінок фермерів у Запорізькій області, Запорізької торгово-промислової палати, ДП «Запоріжжястандартметрологія».

– Аналіз операторів ринку продукції харчування та аналіз ситуації щодо забезпечення їх безпечності свідчить, що наші оператори ринку потребують роз’яснення та допомоги у запровадженні та застосуванні принципів HACCP. Захід заплановано провести у вересні поточного року, – зазначив Олександр Бабанін.

В свою чергу, Сергій Дегтяренко зупинився на основних принципах системи НАССР та зазначив, що сьогодні ця  система покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити продукти та процеси компанії.

Відповідно до вимог законодавства, з 20 вересня 2019 року всі оператори ринку харчових продуктів зобов’язані запровадити на своїх потужностях процедури, засновані на принципах HACCP.

Детальніше про НАССР читайте тут https://www.gudpss-zp.gov.ua/index.php?page=news&id=805


ВІДЕОСЮЖЕТИ