• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

19 січня 2021

У Мелітополі фахівці Держпродспоживслужби та бізнес обговорили актуальні питання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Мелітопольського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з начальником управління з розвитку підприємництва та захисту прав споживачів виконавчого комітету Мелітопольської міської ради провели онлайн нараду з представниками підприємств ресторанного господарства з питань запровадження в роботу протиепідемічних вимог, затверджених  Постановою Головного державного санітарного лікаря України № 57 від 30.12.2020 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Фахівці Держпродспоживслужби проінформували учасників заходу про нововведення, передбачені Постановою.  Особливу увагу під час наради  зосередили на обмежувальних заходах, передбачених пунктом 3 Постанови Кабінету Міністрів України від  09.12.2020 р. №1236  в період з 00:00 8 січня 2021 р. по 00:00 25 січня 2021 р. та організації протиепідемічних заходів під час  надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Також було проведено огляд основних порушень,  виявлених Держпродспоживслужбою  під час проведення моніторингових обстежень об’єктів державного нагляду. Це, зокрема  - відсутність антисептиків для рук та дезінфекційних засобів для обробки поверхонь і приміщень; відсутність температурного скринінгу персоналу закладів з фіксацією результатів; недотримання соціальної дистанції; використання багаторазових рушників; відсутність контейнерів для використаних засобів індивідуального захисту; персонал закладів не володіє знаннями щодо використання засобів індивідуального захисту та їх утилізації, правильного використання дезінфікуючих засобів.

В ході наради спікери надали зразок  алгоритму протиепідемічних заходів та відповіли  на численні питання представників бізнесу. 


ВІДЕОСЮЖЕТИ