Відповідно до інформації, отриманої Держпродспоживслужбою дипломатичними каналами, в Республіці Молдова постановою Уряду Республіки Молдова від 19.08.2020 № 624 затверджено «Вимоги до якості м’ясних виробів та продуктів» (далі – Вимоги).
За 9 місяців 2020 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшло 1002 звернення від громадян, що на 275 або 27 % більше ніж в аналогічному періоді минулого року (727). Із загальної кількості звернень надійшло 47 колективних, що складає 4,6 %.
З початку 2020 року фахівцями Мелітопольської районної державної лікарні ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області в приватному секторі району досліджено на лейкоз 3166 голів великої рогатої худоби, виявлено 11 позитивно реагуючих тварин. Щеплено проти сибірки – 5146 голів великої рогатої худоби, 2844 голів дрібної рогатої худоби та 30 коней.
З 5 жовтня представники DG SANTE розпочинають проведення дистанційного аудиту системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці, а також продуктів з м’яса птиці, які експортуються з України до ЄС.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують проводити перевірки дотримання суб’єктами господарювання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.
В сучасних умовах ведення тваринництва одним з основних критеріїв успіху є біозахист господарств. Біозахист — термін, який характеризує загальну стратегію або ж послідовність заходів, спрямованих на унеможливлення прояву інфекційних хвороб тварин та птиці у різних технологічних групах.
Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у складі робочих груп продовжують роботу по обстеженню земельних ділянок в містах та районах області на виявлення карантинних організмів, зокрема, амброзії полинолистої (Ambrosia artemisiifolia L).
Відсутність маркування для дотримання соціальної дистанції, обслуговування відвідувачів без медичних масок або респіраторів, використання багаторазових рушників, обслуговування відвідувачів в закладах громадського харчування персоналом без одноразових рукавичок та захисних окулярів (екранів), відсутність інформації про проведення температурного скринінгу працівників, використання несертифікованих засобів для вологого прибирання та дезінфекції – ці та інші порушення були виявлені фахівцями Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області під час спільних моніторингових обстежень об’єктів щодо виконання протиепідемічних заходів.