Фахівці управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області прийняли участь у навчанні щодо небезпеки використання фальсифікованих ЗЗР.
Відповідно до доручення Кабінету Міністрів України Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжує проводити щомісячний моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки».
У червні передбачається найбільший обсяг захисних робіт з використанням хімічних засобів захисту рослин, що вимагатиме від сільгосптоваровиробників максимальних зусиль і уваги з виконання організації захисту майбутніх урожаїв та здоров’я людей і навколишнього середовища.
Місце виробництва або виробничі ділянки, вільні від регульованих шкідливих організмів, є виробництво або ділянки, де на підставі інспектування офіційно встановлена відсутність регульованих шкідливих організмів і за необхідності їх відсутність офіційно підтримується протягом визначеного періоду.
У зв’язку з різким підвищенням температури навколишнього середовища у літній період, з метою недопущення виникнення епідемічних ускладнень, викликаних гострими кишковими інфекціями та харчовими отруєннями в закладах громадського харчування міста Запоріжжя...
Харчова токсикоінфекція (ХТІ) — гостре кишкове інфекційне захворювання, що виникає унаслідок вживання в їжу продуктів харчування, в яких відбулося накопичення різних мікробів і токсичних речовин, що утворюються в харчовому продукті в результаті життєдіяльності мікроорганізмів і розпаду самого продукту.
Харчування — одна із основних життєво необхідних умов існування людини. Їжа є джерелом енергії. Харчування впливає на стан здоров'я, працездатність, настрій та тривалість життя людини.
Хімічна промисловість у наш час настільки розвинена, що вже неможливо уявити собі побут без звичних засобів гігієни, синтетичних миючих засобів (порошків), парфумерії, косметики і т.д. Але не можна забувати і про те, що, купуючи продукцію, необхідно звернути увагу і на інформацію, яку виробник розміщує на упаковці продукції.