12 грудня 2018
12.12.2018 року в актовому залі Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області відбувся семінар-нарада з операторами ринку харчових продуктів на тему: «Дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
В семінарі взяли участь представники районних адміністрацій Запорізької міської ради та оператори ринку харчових продуктів.
На нараді розглядалися питання вимог до обігу безпечності та якості харчових продуктів, відповідальності та контролю.
Заступник начальника управління – начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Щьокін Олексій Едуардович розповів про нововведення в харчовому законодавстві, про основні положення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та відповідні підзаконні акти, а також висвітлив вимоги Закону України «Про надання споживачам інформації».
В ході наради в.о. начальника Запорізького міського управління Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Приходьком Сергієм Анатолійовичем була проаналізована діяльність операторів ринку харчових продуктів, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів на території м. Запоріжжя.
Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Коваленко Інна Петрівна зупинилася на розгляді результатів проведених заходів державного нагляду (контролю) в частині дотримання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.
Нарада була присвячена необхідності підвищення рівня відповідальності та більш ретельного (сумлінного) ставлення до своєї діяльності всіх тих суб’єктів господарювання, особливо під час свят, які займаються обігом, транспортуванням, приготуванням та реалізацією харчових продуктів.