З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, протягом минулого тижня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, в тому числі у складі мобільних груп спільно з представниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування, провели 956 моніторингових обстежень об’єктів нагляду щодо дотримання карантинних обмежень.
Під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва відбулася робоча online-нарада з керівниками районних, міських управлінь та самостійних структурних підрозділів.
Заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олена Ананьєва провела online консультації для представників малого та середнього бізнесу на тему: "Моніторингові обстеження дотримання карантинних вимог". Захід організований виконавчим комітетом Бердянської міської ради в рамках реалізації проєкту «Створення та впровадження системи інформаційно-консультаційного забезпечення бізнесу Бердянської міської територіальної громади».
Держпродспоживслужба затвердила висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи за результатами проведеної експертизи ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України» на технологічні карти для страв, що готуватимуть дітям у школах. Над наповненням матеріалів працював Євген Клопотенко з командою соціального проєкту з покращення культури харчування Cult Food. Наразі технологічні карти опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я України.
Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Руслана Шиханова відбулось засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії щодо підбиття підсумків оздоровлення та відпочинку дітей в Запорізькій області, яке проходило у режимі відеоконференції.
З встановленням на території Запорізької області “червоного” рівня епідемічної небезпеки, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, в регіоні посилено державний нагляд (контроль) за дотриманням протиепідемічних заходів.
З першої декади вересня поточного року в органи влади всіх рівнів та на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області почали надходити чисельні скарги від мешканців міста Запоріжжя та населених пунктів Запорізького району щодо незадовільної якості питної води з централізованих водопровідних мереж за органолептичними показниками (запах, смак та присмак), яка постачається споживачам Комунальним підприємством «Водоканал» Запорізької міської ради.
В одній із шкіл Чкалівськоі сільради Веселівського району для приготування страв дітям зберігали на складі рибу, крупи, зелень та сіль, які не відповідали державним стандартам. Крім відсутності документів на пшеничну крупу, рис та рибу хек сухої заморозки, що під час перевірки харчоблоку виявили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у складському приміщенні перебувала застаріла сушена зелень петрушки та вершкове масло, що зберігалося при температурі +8 градусів при нормі температури 0 - ( -5).