Протягом 2020 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшло 1304 звернення громадян, що на 305 або 30,5% більше ніж у 2019 році.
Спеціалісти Мелітопольського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з начальником управління з розвитку підприємництва та захисту прав споживачів виконавчого комітету Мелітопольської міської ради провели онлайн нараду з представниками підприємств ресторанного господарства з питань запровадження в роботу протиепідемічних вимог, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України № 57 від 30.12.2020 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
За період з 08.01.2021 по 17.01.2021 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели 1072 моніторингові обстеження об’єктів нагляду різних сфер діяльності щодо дотримання протиепідемічних та обмежувальних заходів.
У Приазовському районі, за ініціативи районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, під головуванням в.о.голови Приазовської райдержадміністрації Андрія Фесика відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому було розглянуте питання щодо посилення питання щодо посилення заходів біобезпеки суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живої птиці на предмет дотримання вимог біобезпеки з метою недопущення поширення збудника грипу птиці на території району.
Нагадаємо, що з 8 по 24 січня включно по всій Україні запроваджені посилені протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
На сайті Верховної ради України розміщено проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами».
На початку березня 2020 року, за результатом інспектування одного із підприємств Оріхівщіни яке спеціалізується на виробництві кондитерських виробів, виявлено невиконання оператором ринку обов’язку забезпечувати дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу. Було зафіксовано 56 порушень, в які увійшли порушення гігієнічних вимог, які створюють загрозу для життя та здоров’я людини, порушення вимог до маркування, та інші. За результатом заходу, винесено розпорядження про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів на потужності, а також складено протокол щодо невиконання оператором ринку вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» відповідальність за порушення яких передбачена п. 1 ч. 1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області проводиться робота відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, у сфері здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про захист прав споживачів та у сфері ринкового нагляду.