09 серпня 2019
В поточному році на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Запорізькій області досліджено 656 проб баштанних культур.
За результатами досліджень виявлено 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів.
Небезпечна продукція у кількості понад 1,0 т. денатурована та не допущена до реалізації.
При дослідженні баштанних культур на вміст нітратів, мінімальний показник становив 3,8мг/кг, максимальний – 352,5мг/кг, що майже в 4 рази вище допустимої норми. Норма вмісту нітратів у кавунах складає 60 мг/кг, динях – 90 мг/кг.
Тож, при купівлі баштанних на ринках, вимагайте експертний висновок лабораторії, якщо купуєте в крамниці - супутні документи, які підтверджують безпечність цієї продукції.
У жодному разі не купуйте кавуни та дині на стихійних ринках.