11 червня 2024
06.06.2024 року Запорізьким міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проведено вебінар з керівниками та медичним персоналом закладів загальної середньої освіти Лівобережного відділу освіти м. Запоріжжя. Вебінар був проведений у Zoom з використанням мультимедійних матеріалів. До онлайн зустрічі доєдналося більше 50 учасників.
Спікер вебінару – головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Гавриленко Мар’яна Мар’янівна.
Під час вебінару було обговорено ключові аспекти особливостей організації харчування дітей в умовах воєнного стану, зосереджуючись на:
- змінах в нормативно-правовому забезпеченні з питань організації харчування в умовах воєнного стану;
- ролі медичного працівника закладу освіти в організації харчування;
- вимогах до працівників харчоблоку;
- веденні документації харчоблоку;
- складанні сезонного чотиритижневого меню.
Розглянуті питання найбільш актуальних проблем, з якими зіткаються заклади освіти під час вирішення питань з організації харчування.
Також, розповіли учасникам про основні функції та переваги використання сучасної української платформи «ЗНАЇМО» для ефективної організації харчування дітей в закладах освіти.
Особливу увагу приділили питанню безпечності води в закладах освіти.
Наприкінці обговорили питання профілактики гострих кишкових інфекцій та ботулізму в дитячих колективах.
Учасники активно брали участь у дискусіях, ставили питання та ділилися своїми досвідом і думками. Захід був високо оцінений за його інформативність та корисність, про що свідчать численні позитивні відгуки від учасників.
Вебінар сприяв підвищенню рівня обізнаності щодо сучасних підходів до організації харчування дітей в закладах загальної середньої освіти.
Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp