• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

20 грудня 2024

У Запоріжжі продовжуються перевірки закладів освіти з питань готовності до переходу у змішаний режим проведення освітнього процесу

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, спільно з представниками територіальних відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, Управління Державної служби якості освіти Запорізької області, Державної служби надзвичайних ситуацій, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції та відокремленого підрозділу “Запорізький відділ ДУ “Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” продовжують перевірки стану готовності закладів освіти до впровадження освітнього процесу за очною формою зі змішаним режимом.

На предмет дотримання вимог санітарного законодавства та безпечних умов перебування всіх учасників освітнього процесу, з початку грудня поточного року перевірено 13 закладів дошкільної та загальної середньої освіти в Заводському, Вознесенівському, Олександрівському та Хортицькому районах м. Запоріжжя.

У ході роботи комісій, основними питаннями була перевірка дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 № 2205 та Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234.

Акцентовано увагу керівників закладів освіти на створення безпечного освітнього середовища, забезпечення здобувачів освіти якісним питним водопостачанням, облаштування навчальних кабінетів, ігрових куточків, освітленість, мікроклімат, проходження персоналом медичних оглядів, наявність умов для дотримання правил особистої гігієни учасниками освітнього процесу, протиепідемічного та дезінфекційного режимів, утримання приміщень для підігріву готових страв та куточків для прийняття їжі в належному стані тощо.

Крім того, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби Запорізької області проведена розˈяснювальна робота з питань профілактики інфекційних/неінфекційних захворювань, харчових отруєнь, кишкових захворювань, виконання протиепідемічних заходів та вручено пам'ятки.
За результатами роботи комісій надані пропозиції щодо усунення недоліків, рекомендації у сфері санітарного та епідемічного благополуччя та безпечності впливу на учасників освітнього процесу факторів середовища життєдіяльності, про що складено відповідні акти прийому готовності до виходу у змішаний режим освітнього процесу.

Заходи з даного питання тривають.

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ