20 травня 2025
У рамках реалізації заходів Стратегії реформування системи шкільного харчування, Запорізьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з органами місцевого самоврядування територіальних громад Запорізького району проведено комплексну роботу з контролю якості організації харчування у закладах освіти.
Зокрема, було здійснено комісійні обстеження та лабораторну оцінку якості харчування у 24 закладах загальної середньої освіти, що функціонують у 12 територіальних громадах району. У зазначених закладах організовано гаряче одноразове (сніданкове) монопрофільне харчування для здобувачів освіти початкової ланки та дітей пільгових категорій. Харчування здійснюється як на базі власних харчоблоків, так і шляхом надання кейтерингових послуг.
Під час обстежень особливу увагу було приділено:
Крім того, в межах профілактичної роботи з працівниками харчоблоків та медичними працівниками закладів освіти було проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо:
За результатами обстежень, фахівці управління надали рекомендації щодо усунення виявлених невідповідностей вимогам санітарного законодавства та законодавства про харчові продукти.