• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

20 травня 2025

Контроль організації харчування в закладах освіти Запорізького району: обстежено 24 заклади освіти

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

У рамках реалізації заходів Стратегії реформування системи шкільного харчування, Запорізьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з органами місцевого самоврядування територіальних громад Запорізького району проведено комплексну роботу з контролю якості організації харчування у закладах освіти.

Зокрема, було здійснено комісійні обстеження та лабораторну оцінку якості харчування у 24 закладах загальної середньої освіти, що функціонують у 12 територіальних громадах району. У зазначених закладах організовано гаряче одноразове (сніданкове) монопрофільне харчування для  здобувачів освіти початкової ланки та дітей пільгових категорій. Харчування здійснюється як на базі власних харчоблоків, так і шляхом надання кейтерингових послуг.

Під час обстежень особливу увагу було приділено:

  • санітарно-технічному стану приміщень харчоблоків;
  • наявності та справності холодильного й технологічного обладнання;
  • дотриманню умов зберігання харчових продуктів;
  • виконанню встановлених норм харчування.

Крім того, в межах профілактичної роботи з працівниками харчоблоків та медичними працівниками закладів освіти було проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо:

  • порядку організації харчування у закладах освіти;
  • впровадження та дотримання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи НАССР (аналіз небезпечних факторів та контроль у критичних точках);
  • профілактики гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь.

За результатами обстежень, фахівці управління надали рекомендації щодо усунення виявлених невідповідностей вимогам санітарного законодавства та законодавства про харчові продукти.


ВІДЕОСЮЖЕТИ