• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

09 лютого 2024

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області обговорили питання щодо організації харчування здобувачів освіти при здійсненні освітнього процесу в змішаному форматі

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Під головуванням в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шиба відбулася робоча нарада щодо можливості організації харчування здобувачів освіти в загальноосвітніх навчальних закладах м. Запоріжжя при змішаній формі навчання в умовах воєнного стану.

У заході взяли участь - спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, представники Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та суб'єкти господарювання з надання послуг харчування.

В.о. заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д'яков в своєму виступі зосередив увагу присутніх на основних вимогах до організації харчування в закладах загальної середньої освіти відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021 №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/305-2021-%D0%BF#Text.

Окремо було наголошено на дотримання вимог до безпеки і якості харчових продуктів.

Заступник директора Департаменту освіти і науки ЗМР Олександр Заіка надав інформацію щодо кількості закладів загальної середньої та дошкільної освіти м. Запоріжжя, в яких планується змішаний навчально-виховний процес з березня та вересня 2024 року та повідомив, що наразі керівниками закладів освіти проводиться робота щодо уточнення інформації стосовно кількості учнів, які будуть отримувати пільгове харчування.

Учасники наради обговорили різні моделі та способи організації шкільного харчування в закладах освіти, передбачені законодавчими вимогами. Особливу увагу приділили кейтерингу (спосіб організації харчування здобувачів освіти/дітей, що передбачає доставку і реалізацію готових страв, виготовлених без використання матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування).

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби надали ряд роз’яснень та відповідей на запитання представників бізнесу та надали їм інформаційні пам'ятки щодо основних вимог стосовно організації харчування здобувачів освіти.

Ознайомитись з пам'ятками можна за посиланнями:

Пам'ятка операторам ринку харчових продуктів

Пам'ятка щодо основних вимог стосовно організації харчування здобувачів освіти

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ